Saturday, December 24, 2011

Trip To Bandung!


Assalamualaikum WBT :)


HAI!! Okay, aku baru balik dari Bandung, Indonesia. The trip was owkayy. HAHA ada yang best ada yang kureng. Its a so-so trip i guess? :D Yeah, lets talk about the weakness dulu!


First, the airport system sangat slowwwww! Like seriously slow gila! Turun je flight, kita kena line up and wait for like 40 minutes and then kena tunggu luggage pulak! Fedup kot. Baru jejak dah jadi mcm ni. Oh NO OFFENCE eh, tapi kalau airport kat Malaysia, semuanya lebih tersusun and cepat! Uuuu pantas dan efisyennyeee!


Next is, THE ROAD. Dude, tkde highway kot! And semua kereta boleh jalan kat mana2 yang dia suka. HAHA ini kelakar and a bit scary :o Sebab kalau kat Malaysia, kita kena ikut law. Utamakan kenderaan dekat jalan utama. Ini tak! Semuanya utama weh. And ada roundabout yang mcm bukan roundabout. Pelik sikit lah. Aku selalu gak terbayang, cmne lah org2 kat sini amik lesen kan... Oh dorg tk cuak ke? Aku yg tgk ni pun takut --'


ANDDD dekat sana ada banyak motor! Tapi mama aku ckp dekat Vietnam lagi bersepah motor. Ahhh tak kira. Kat Bandung pun banyak. Haha. Tapi ni aku tk kisah sgt. Yang tk bestnya, setiap kali kau naik kereta, confirm tk tenang. Bunyi horn every 3 secs. Sooooo nottt cooolllll! Camne lah org sana leh survive? Hehe


BUT the good things is...... Barang2 kat sana murahhhh! Kalau kau yang jenis gila shopping, mmg best lah. Kebanyakan barang especially tees, jeans and blouse sangat murah berbanding dgn harga kat Malaysia nih. Like half-price kot. Serious best! Tapi duit jela. Cepat habis walaupun kat tangan ada berjuta juta rupiah :P


Then, Factory Outlet dia ada banyak and sangat besar! Satu kedai dah mcm sebuah rumah banglo 2 tingkat! Tak tipu!! Teruja gila kot. Barang2 pun boleh tahan best (Y). So, itu boleh menghilangkan segala kestressan bila ada kat sana.


And last but not least, org2 Bandung yang aku jumpa semuaaaanyaaa peramah! Serious. Everytime duduk kat sebelah, mesti dia tegur :) Abang2 yang dekat hotel tu pun baik. Even time tuh kitaorg tgh tgk bola Kelantan VS Indonesia, dia boleh lagi cakap, 'walaupun skrg tgh lawan bola, kita still sahabat ya?' *something like this la* Baik kan? And yeah, I totally agree with him. Tk semua Indonesian tk beradab :)


So overall, this trip was okay! I'll post the pictures later :) xoxo








2 budak comell:

Nia Ridzwan said...

Salam.
eh, kita pon baru balik Bandung.
totally agree with u.

que, factory outlets, peramah. ok lah Bandung, not bad.

highway ada ja. Dari Bandung nak ke Jakarta, naik highway.

Aqila Sarah said...

@Nia Ridzwan EH? ada eh highway? hihi. kita tk sempat nak pergi jakarta :'( sbb tu tk nampak highway kot. hehe :P