Sunday, January 1, 2012

AZAM BARU? PERLU KE?


Assalamualaikum WBT :)




Hai semuaaaaaaa! Selamat Tahun Baru 2012!!!!!! Fuhhh. Rasa sekejap gila kot 2011. Tapi time SPM tk rasa cepat sgt lh. Hehe. Time yang lain2 tu rasa cepat.


So, kalau sebut pasal tahun baru je kan, orang mesti tanya, AZAM KAU APA AZAM KAU? KAU ADA AZAM TAK? NAK TAHU WEH AZAM KAU APA? Ishh sebok!! Well every year mesti ada azam baru kan.. Tak kira lh tua atau muda, kecik atau besar, laki ke perempuan, semua mesti nak ada azam baru.


Adik darjah dua : 'Oh, tahun ni aku nak belajar rajin2. Nak dapat nombor satu dalam kelas!'
Kakak tingkatan 4 : 'Tahun ni I nak carik boipren lh. Dah 2 jam I menjanda. Aduh tktahan'
Ibu anak satu : 'Alamak. Badan dah kembang weh. Azam baru nak slimkan badan!'


Muahahahaha macam2 lh azam kau. Kadang2 azam tahun baru punya list sampai 3 4 page! Tapi yang buatnya, tk sampai suku --' Hadeh apa punya perangai lh ni. Cakap lebih buat hampeh! Baik tkyah ada azam. And kalau nak berazam, biarlah yang senonoh sikit. Sejuk sikit perut ibu mengandung.


Tengok macam aku. Azam tahun lepas aku apa pun aku tk ingat. Ke aku mmg tkde azam? Muehehehe. Lagi badigol! Hmmm entah lh. Bagi aku, azam ni tkde lah penting sgt. Just go with the flow bebeh! Tapi kalau ada tu bagus lh and make sure buat! Usaha tangga dan escalator! EH EH Usaha Tangga Kejayaan!!!


ANYWAY, Happy New Year 2012! May Allah bless you with happiness :D INSYAALLAH!


P/S : Kat bawah ni aku ada taruk LAST YEAR PICTURES. Cehhh. Untuk suka2 je. Enjoyyy~


*freakin love this picture*


*cikgu kesayangan sampai bilabila, Puan Badria Asruri :')*


*5 Amanah 2011. Banyak sangat pahit manis dengan korang ;')*


*Koop FTW! Gonna miss you guys a lot tauuuu!*


*okay saya sayang dia :D*




Okay. Dah! Cukup. *wipe tears* Saya rindu kawan2 saya, cikgu saya, sekolah saya!
Bye Assalamualaikum WBT :)








0 budak comell: