Friday, April 20, 2012

Everything seems so wrong this week

Assalamualaikum WBT. 


Minggu ni minggu tension aku kot. Hmmm hari2 rasa sedih hari2 rasa nak nangis. Penatlah camni. Lepas satu, satu masalah yang datang. Kadang2 terfikir gak, salah aku ke semua ni? Hmmm salah aku la tu. Semua orang asyik nak merajuk dengan aku. Ignore aku. Serious aku cakap aku letih. 


Aku bergurau, orang cakap aku jahat. Hmm tktahu lah. Memang dah tkleh bergurau dengan sesiapa kot skrg. Nak bahan orang pun dah tkleh. Hmm niat aku nak bergurau je.. Nak sedapkan hati orang pun salah.. Salah aku ke? Yela kot.


Sometime aku rasa macam tk penting. Tk penting untuk kawan2. Rasa diperlekehkan. Entah. Nasib ada family yang gila gila kapak. Hehe. Itupun adik2 kengkadang annoying. Hah. Normal la tu kan? Hmmm. Cuma bila aku rasa sedih, aku tktahu nak luahkan kat siapa. Aku ni dah lah jenis yang suka pendam. Aku just akan luahkan kepadaNYA. Barulah lega tu datang. Alhamdulillah.


Tapi bila satu masalah dah lupa, datang lagi yang baru. Tension tu memang tkleh nak elak lah kan. Siapa yang nak tension2 ni? Aku pun tk suka. Tapi tkleh buat apa lah. Sedih aku camni. Makin lama makin jauh aku dengan kawan2. Hari2 terfikir benda yang sama. Tktahu lah. Aku sayang diorang tapi kadang2 rasa...... Susah lah.... Rasa macam aku ni menyusahkan pun ada. Salah aku ke semua ni? 


Hmmm. Everynight before nak tidur pulak memang susah. Fikir semua benda yang jadi lately. Haritu dah okay sikit. Dah boleh tidur awal. Now? Jadi balik. Susah hati aku. Nanti nak masuk U tkleh tidur lambat2. Hmmm salah aku lagi eh?


Aku pening. Semua yang plan tk jadi. Aku nak sedapkan hati orang pun tkleh. Aku bergurau pun orang take it serious. Selalu kalau aku terasa aku diam je. Aku tk pernah cakap dengan korang sebab aku tknak kita gaduh.... Sedih... Aku tahu semua salah aku. Dah mintak maaf kan... Please lah :(


Nak hilangkan sedih, nak g shopping. Itu pun masalah jugak?! Semua orang tkleh teman. Along teman lah tapi dia bawak g mana tah. Dia cakap kalau nak g KL kena tunggu nanti ikut dia dengan kawan dia. Aku tknak lah. Malu. Hmmmm aku dah la tk suka shopping dengan orang tk rapat. Haih. Takpelah. Skrg ni tunggu Mama and Daddy nak balik je. I miss them :') 


Tapi aku sedar, aku tahu yang everything happens for a reason, right? Semua yang jadi mesti ada hikmahnya. InsyaAllah. Forgive me sayang? I love you. 










0 budak comell: