Sunday, September 2, 2012

I hate when my bestfriend gets in a relationship

Assalamualaikum WBT.

Hey since I'm damn bored right now, I wanna post something that has been stuck in my head for like few months already. So yeah. The title pretty much says it all. I honestly hate when my bestfriend is in a relationship. Don't get me wrong but here's the reasons...


1) You're not that important anymore
- Sounds mengada but yeah. Macam your bestfriend akan kurang bagi attention untuk kau tau. Everything will change. Like before s/he's in a relationship, everything korang share. Kalau ada problem share. Happy share. But bila dah ada boy/girlfriend, semua tu akan slowly hilang. Nak contact pun susah. Yela. Credit nak simpan untuk kekasih hati..... Tweet pun tak balas kengkadang... Hmmm :(


2) You'll fight a lot with them
- Bila dah jarang tk contact, masing2 akan put the blame on each other. 'Why kau tk contact aku dulu?' 'Why why why bla bla bla.' Semua benda nak gaduh. Benda kecik jadi besar and so on.... Then you'll lose a friend who meant a lot to you.. Sedih kan?



3) You get annoyed easily
- Yeahhhh ini betul. Everything yang your bestfriend and his/her partner buat, mesti rasa nak tampar2 je. Hahaha it happens to me all the time. Like seriously, have you guys heard about Direct Message on twitter? Private message on facebook? Whatsapp? LINE? Or you can just text eachother! Takyah nak menyemak kat TL aku. A.N.N.O.Y.I.N.G. Bukan jealous. Tapi meluat kengkadang. EH macam awak sorang ada kekasih...


4) They take you for granted
- Like they only look for you when they need you. Bila ada problem dengan kekasih hati, baru nak terhegeh2 carik aku? Hmmmmm tak baik tau cemni. I pun ada perasaan gak :( Kalau tu laki or bini kau aku tak kisah. Ini baru kekasih kau dah lebihkan dari kawan. 

SO Yeah. Actually aku takde masalah dengan orang cemni. Jauh sekali cemburu. Just aku kecewa dengan sikap segelintir pihak. Hahaha tapi bukan semua orang macam ni k. Ramai je kawan aku yang dah ada kekasih tapi still ingat kat aku yang sorang ni. Post ni hanya untuk sesetengah orang. Kalau terasa padan muka. But don't worry. As long as you guys happy, aku happy :) THIS IS MY OPINION. SO lek ehhh

And yeah. This is one of the reason why aku tk suka couple2 ni. Nanti keluarga terabai. Kawan2 disisihkan. And yang paling penting, aku nak suami bukan pakwe. Pakwe makwe tu belum tentu jodoh awak kan :)



Well what I can say is, I miss my bestfriend a lot :') I love you guys no matter what. Takpayah nak tangkap leleh sangat k. Assalamualaikum WBT. 







0 budak comell: