Sunday, December 22, 2013

So long INTI, so long INTIANS

Assalamualaikum WBT :)

*this is going to be a very looooooooooooooonggg~ post! get a tissue!*

My day in INTI has ended. Well, its only one and a half year in INTI but I felt like I've been there for like 10 years already. *during exam period especially* Hahaha it's been a great journey yet stressful but I take everything as a lesson for me to keep going forward. Yep.

Life is tough. *sigh* I sigh a lot in INTI even my roommate always complained about it hahaha :p

So now, as my journey in INTI has ended, I'll tell you about everyone I've met here. Well, not everyone. Kau gila nak tulis post ni berapa lama hah Aqila. Yang rapat rapat jela, eh? So please feel special if I write about you, will ya? Weeeeee~

And! There are loads of photos so the one I post, are my favs!

Rose Nur Farhanna Roselee


Wonder who is this pretty lady next to me? She was the first person I knew in INTI andddddd she was my roommate! She may look innocent on the outside but hey, you don't wanna mess with her. She's evil! Hahahahaha like seriously. If you don't know her, you'll like her. Duh? Muka sweet sape tak suka, kan? But when you get to know her......... dayum girl. Dia selalu cakap macam baik je tapi bila kau dengar balik apa yang dia cakap, hah amik kau. #deep kau tahu hahahah we've been thru so much together. Thanks for always standing by my side eventho you know I have lots of attitude problem. *hot-tempered, annoying, sensitive, and I get jealous easily* Sorry Rose. But I'll always love you. No matter who's my next roommate, you'll always be my favorite roommate :*

Azmira Najiha Azni


My ole mate. My gossip mate. She's like the most annoying perempuan in INTI. Like really. Hahaha when I first met her, I knew we had so much in common. The way she talked, the way she behaved during orientation, I already knew it. And I was right. My first bestfriend in INTI :) We shared almost everything. *but we just knew each other! crayy crayy zy! I know!* but yeah, friends have ups and downs and during our 3rd semester, we started to drifted apart. Hm. It hurts. A lot. I felt like I'm losing another bestfriend :/ And I hate that feeling. We stop sharing things, and I keep on crying every single night just because I missed how we used to be. But I just couldn't tell her about this. Cause I thought if I tell her, our friendship will be... yknow, somehow awkward? Hm but now, we're okay. Aku selalu sayang kau Azmira. Forever :) Terima kasih sebab selalu ada. Terima kasih sebab selalu dengar luahan hati. Terima kasih sebab tolong jadi penasihat cinta. Terima kasih awop, I love you :*

Shaalini Ramesh Rao


Well, this is my Shaalu baby! We met in our calculus 1 class. And she's my first Indian bestfriend in INTI. Kira macam aku, Azmira, Rose and Shaalu ni kawan baik aaa. Pergi mana mana selalu 4 orang aaa. Stay at Batang Kali and she talks a lot. Paling banyak amik subject sama dengan aku. Weeee at least I'm not alone :) But then masa 3rd semester, sth happened. She's not the same Shaalu :( Hmm and she left INTI masa final day! That breaks my heart :( Dah la subject chemistry sama dengan aku. Haih Shaalu but yknow what, kitorang semua sayang kau :) No matter what. 

Amira Sariati Zainal 


The most amazing friend I've ever met. Ever. Serious talk, perempuan kesayangan aku kat INTI. First time jumpa, Dayah yang kenalkan. Pergi makan2. Then masa 2nd semester, ada 3 kelas sama and then we became bestfriend! Weheeee. Paling banyak common things dengan aku. 

Same initial name -- ASZ
Same number of siblings
Same height LOL
Her birthday is on Feb 21, and mine is Feb 22 :)

Banyak lagi tapi aku lupa pulak hahaha. And yeah, besides Azmira, I shared things with her :) Kawan yang paling suka skinship! Which I like the most hehehehe. Skinship is the best among friends, kan? :D Haih, how to post about you without feeling sad, Ra? I miss you so much :'( Actually, one of the hardest reason why it is hard to leave INTI, is because of you. I'll wait for you. Kita buat reunion GIBE kay? Love love love you :* #GIBE

Rizzuan Rahmat


Gambar lama ni. Masa ni zuey kurus lagi hehehehe. 
One of the most funniest guy ever! Serious sekali kau kenal dia, hidup kau ceria je inshaaAllah :) hahaha kengkadang rasa nak pijak pun ada sebab gedik sangat. Takdelah kacak mana (manis aa sbb ada lesung batu) tapi ramai gegirl suka. Well, for girls, funny guys > cute guys ;) so be funny! Haha anyway, he's one of the GIBE. Kira macam our leader/bapak aaa. Kalau nak lintas jalan, we must wait for him. Cause he has this super power that can make cars stop for awhile. Hahahahaha serious weh. Antara lelaki yang aku paling rapat la kat INTI :) Nak cakap sayang mung, tapi nanti awek mung stalk aku guane? #GIBE

Azmeer Sharipol


Intians called him Adekohsem. Tapi takde lah ohsem mana. Cenggitu jugak aku tengok. Sengal2 ubi jugak. Hahaha otak masuk air macam aku. Tengoklah gambar, dalam air kan. #lawakhambar hahahahaha tapi tapi aku tak paham dia ni. Takdelah study sangat, main je banyak. TAPI result kemain gempak. Mencik i! Geng bergossip terbaik aaa. Suka sangat printscreen gambar merepek pastu hantar kat group hahaha. Pandai skate, pandai cakap! Heee pastu sentiasa rasa diri dia diva kat INTI. Puih la dek hahaha but you're the best :) Ayang awakkkkk. #GIBE

Arifi Salim


Haaaaa. Inilah fifi! Haha first time jumpa takut. Sebab he looked garang, and not friendly. Well he actually is. Tapi when it comes to perempuan, hati dia lembut sikit aa. Sikit. Suka tengok bola, macam Mira hehehe. Bawak kancil manual! Fuyoo kan fuyooo! Selalu jogging pepetang. Jalan laju gila macam ada rocket kat kaki -.- Tapi dia ni lah kawan yang paling tak berkira! Thanks fifi! #GIBE

Edmund Tan


This is my Kajang! My favorite chinese friend. Cina paling kacak aaaa dia ni wiwiwiwi ^^ I adore this man since forever. 
Genius. Like seriously. Tak study pun! Tapi result macam gampang. Dahla pemalas -.- Eii geram aku eiiii! And one more thing, this guy doesn't want to get married. Dia cakap he was born single, therefore he'll die as a single man :( not fair kan. Hmm nvm I'll wait for you. Hahahahahahaha like seriously, I was a bit upset when he said that :'( Ish. 
Anyway, I'm pretty sure you'll get married one day. Trust me. You're a great guy, Kajang. 

Abdullah Muzakkir


Adik saya dekat INTI! Ceh adik sangat. Tapi dia cakap saya bukan kakak dia :'( okay. Haha met him in calculus 1 class. Antara yang paling rapat la dengan aku. Annoying. Suka menjawab. Tapi baik hati sebenarnya. 
Oh this is an old picture. I like his hair better in this pic. Rambut baru tak santek :( and now he has a girlfriend. Uuuuuu aku ni hah, Edmund pun taknak aku :( hahah and yeah, his parents are nice. Mak dia sangat comel. Heee thanks for everything Kirisma/Mozart! Takboleh sayang sebab dah ada gf :/ 

Aiman Asrafadden


Haaaaaaaa aku tak sabar gila nak taip pasal kau. Rasa macam banyak je nak kutuk man. Hahahahaah I first met him masa kat ole. Ada game husband and wife. Rose dengan Amir. Azmira dengan Aiyub. Aku dapat mangkuk ni. Awal2 tu baik lagi, innocent je -.- tapi bila dah lamaaaaaaaa hah amek kau. Keluar segala tanduk haha. Paling selalu gaduh dengan dia. Paling suka kacau dia. Paling suka nyanyi lagu I'm yours depan dia. Eh? Hihihi 
Masa last day nak blah from INTI, paling sedih nak tinggalkan dia. Hmmmmmmmmmm hmmmmmm aku tunggu kat sana tau tau! Jangan lupa aku pls. Jangan tak contact. Jangan la jangan laaaaa. Rindu aku hari hari. 
Sayang Aiman kbai

Khairul Ashraf


Saya panggil dia Kay tapi kengkadang Khairu. Hehehe ada satu gambar je dengan kay :/ eiiiii mencik. Okay dia kawan Rid. First time jumpa, sombong gila harem! Taulah kacak bergaya, tapi kenapa perlu sombong hah Khairu? Kenapa? Eiii dia ni eiii
Okay then dah lelama tu, jadi baik. Suka kacau dia suka marah dia. Tapi dia ni pandai melawan. Geram betul. Oh kengkadang aku panggil dia mok sebab dia mokmok hahaha :p But like I said, orang handsome, mokmok pun handsome ;) *taklah dia tak gemuk pun saje je kacau dia*
Paling terkilan sebab masa nak blah tak sempat nak jumpa. Hm. Kay kejam. Tapi kite tetap sayang kay :')

Syahid


Paling sedih sebab takde satu pun gambar dengan Syahid!!! Hmmm kawan Rid jugak. Budak a-level. Budak penang. Sangat gila sangat banyak cakap. Suka sangat panggil nama penuh aku hahah 'qila sara qila sara' Dannnnn suka datang bilik aku intai intai seluar atas katil -.- hahaha ngek la kau! Kalau jumpa dia, mesti berborak berjam jam macam setahun tak jumpa. Hahaha geng berborak aa dia ni!
Haih bakal merindui Syahid sangat sangat. Semoga berbahagia! Go Wisconsin go go go!

Aiyub Zukarnain


Aiyub! Topic dari 1st semester - 5th semester = Aiyub. Hahaha kalau rasa sedih ke rasa geram ke, boraklah pasal aiyub! Confirm korang ketawa sampai pecah semua usus. Hahaha serious. 1st kenal masa ole. Azmira dengan Rose geram betul dengan dia ni. Everytime we meet him, mesti rasa nak cekik2 je. Poyo betul. Dia rasa dia hebat eh? Hahaha then tetiba dia satu class masa 1st semester. Color fav dia = hitam. Baju fav dia = swimming suit. Hahahahahah betul weh. Tapi dah lama2 kenal, dia ni baik je. Awek bersepah. Ayat nak manis je -.- puih la yob. Hehek masa last day ritu, ada lah buat sesi luahan hati. Feels like crying and I'm sorry for everything yob. Wishing all the best for you! :)

Nurhidayatun Najwa


Meet Chua. My braces partner :) One of the most helpful friends in INTI. She helped me a lot in my studies. Thanks chua! Kengkadang bila dia strees, especially during finals, mulalah perangai meroyan dia datang. Jadi extra ting tong. Hahaha start rapat masa last semester sebab dalam class physics, kitorang 2 orang je perempuan melayu hehehe. So memang berkepit jela. Then kelas US history pun satu group. She's my lawyer masa court trial :) Thank you chua for everything. See you kat US! Muah muah

Amir Van Ruzman


Sa-orang jejaka yang berasal dari Negeri Sembilan dan mempunyai semangat kenegerian yang tinggi. Jang! Serious dia sayang betul dengan negeri dia hahaha. Macam aku sayang Kajang kot. Hehehe amir ni pelik sikit. Obses dengan bola...... Sangat obses. And English dia, macam pergh. Terbaik aa. Kalau dia baca belog aku, confirm menangis tengok english aku hahahaha. And and, dia ni kawan lama Rose since sekolah rendah! Kitorang selalu kacau dia dengan Rose tapi takleh kacau lebih2 sebab.......... dia ni pelik sikit. Muahahahaha lek lek. Good luck Mir! 

Shafiq Shahizam


My teddy bear! If I were a boy, I'll hug you lama2! Like seriously. Dia ni 3 kali ganda aku tau. Kalau dapat peluk ni memang tak lepas aaa hahaha. Start rapat dengan dia masa 3rd semester, class Chemistry. Suka kacau orang suka main tudung orang. Rasa nak tumbok2 je dush dush. Tapi best kawan dengan dia sebab dia happy go lucky. And when I mentioned about his crush, mulalah pipi kemerah merahan :p hihihi oh dia budak private jugak so when it comes to study, dia malas! Tapi bila dia rajin, hah kau jangan kacau dia. Love you Apik!

Lee Jun Yi and Neville Tay


They're my fav couple in INTI. (namja-namja) Hahaha not gay. Bromance je lebih ni. But seriously sweet gila. Junyi (left) was my ENL101 groupmate. He likes to teased people especially me! Haha and he always said, Hakuna Matata. It means no worries. And Neville (right) was my ENL101 classmate. He was one of the most handsome chinese I've ever seen. He has dark-skinned tone. Serious macam malay. Handsome! And yep. Still single!!!!! ehehehehehe love you both!

Lee Sze Jia


Meet my Yeye! My Jacob! My ENL101 leader! One of my closest friend in INTI. He is soooo cute! Like you can stay with him without feeling bored cause he is too cute hahaha. 
But he left INTI :( I was really sad cause he left without saying anything. Well I'm sure he had his own reasons. But until now, we still in contact! So I'm happyyyyy~ Genius in math! ^^
Love you yeye, I miss you!

The Saser Boys



*takde gambar dengan Pek :'(*
Okay the saser boys terdiri daripada 4 jejaka kacakzzzzz. Rid, Peknas, Zaid, dan Imin. Rid aku dah kenal lama that's why I didn't post about him :) Yang lain tu rid yang kenalkan. Peknas and Zaid budak Kajang! Mula mula tu tak rapat. Takut gak dengan dorang sebab macam serious sangat tapi tapi tapi bila dah kenal, hah kau memang takleh stop gelak aa kalau lepak dengan dorang. They're damn funny! 
Rid pendengar terbaik. *i shared most of the things w him jugak*
Pek berwawasan sikit. 
Zaid lawak nak mampus. 
Imin happy go lucky! 
Hihi go saser boys!

Favorite Lecturers!


I have 3 favorite lecturers in INTI. Well I love all of my lects, my these 3 people are my favs! 
Dr Chong (dont have picture w him) , Miss Chong , Dr Lim!

Thanks for giving me support, thanks for always be there, thanks for the ilmu, thanks for always believing in me. thanks thanks thanks.
Well I know thank you (s) are just not enough but still, THANK YOU. 


That's it. Wow it takes me 2 weeks to post this hahaha. 
I'm gonna post some other pictures, so enjoy~














Till then, byebye. I'm surely gonna miss every and single one of you.
*still crying!*

Assalamualaikum WBT :')







0 budak comell: