Sunday, December 21, 2014

Cantik untuk apa?

Assalamualaikum wbt :)

I've always see myself as someone who is not attractive. At all.

Tapi dayah pernah cakap yang kita perlu rasa yang kita ni cantik. Because, WE ARE beautiful.

Cantik tu subjektif. Macam cinta jugak. Lain orang lain persepsinya.

Cantik.

Dan aku selalu fikir. Kita cantik cantik ni untuk siapa?

Untuk orang pandang kita? Untuk orang suka kita? Untuk orang puji kita? Untuk dipost kat laman sosial? Untuk dapat banyak likes?

Tepuk dada kuat kuat tanya iman awak. Okay.

Definisi cantik bagi aku; kemas, selesa, comeyyyyy :P

Kalau aku, aku cecantik untuk diri aku dan untuk agama lah yang paling penting. Aku nak non-muslim kat US ni tengok Muslims as satu benda yang positive. Pernah sekali ada lelaki american ni tetiba je tegur dalam bas sambil tunjuk2 kat tudung.

"I like this. This is very nice. :)"

Awww thank you. I like it too. :)

Cantik tak semestinya pada wajah. Kan? Dan hanya orang yang tertentu je boleh nampak cantik kita. Sama ada cantik di luar atau di dalam. You choose.

Anyway,

Allah dah jadikan kita ni cantik since dalam rahim lagi. So be confident. You are beautiful. Inside and out :)

Aqila Sarah is going to Florida! Doakan perjalanan saya selamat pergi dan pulang, ya? Bye!

Assalamualaikum wbt.





0 budak comell: