Saturday, June 25, 2016

Kem Remaja Bestari 2016 (Zon Tengah)

Assalamualaikum everyone :)

Hows your Ramadhan so far? Mine is not that bad. Well, I've been staying at home and do literally nothing.... Too lazy to go out lol.

Okay those who follow me on Twitter or Snapchat would probably knew that I went to Kem Remaja Bestari 2016 as a facilitator. It was my second time there as a faci and guess what, I still love being a faci!

Long story short, I had fun w those kids. It was hard to take care of them (especially the small one) but it was definitely worth it. I made a lot good friends (read: adik). Hehe

I don't really wanna comment anything about the camp, so lets just enjoy some pictures shall we?


My first job; handling registration. It was hectic but alhamdulillah it went well :)
Acah acah sibuk je ni haha

Gelap sikit, malas nak edit. Here's a picture with some of the facis. 
Masa ni awkward lagi, malu2 lagi hehe

If anyone ever asked who's my favorite adik at KRB, I would say this girl. My Natrah Suraya :)
She talks a lot. Like seriously. She talks more than me can you imagine that? Haha suka betul kacau dia ni pastu main dengan rambut dia sebab rambut dia besar gedabak :P  But you know kak Qila loves you kan Natrah? :)

Not to forget, Natrah's bff, Sakinah. Asyik berkepit je budak dua orang ni. Pastu sibuk mencari kak Qila sebab nak mintak kunci bilik lol. Budak paling susah nak dikejutkan bangun pagi. MashaaAllah. Selalu rasa nak simbah air kat budak ni hahaha Natrah pun selalu give up kalau kejut dia. Aku rasa kalau gempa bumi pun Sakinah tak sedar lol


Okay la kalau orang tanya siapa lagi my favorite adik kat KRB, I will definitely mention these two boys. Afeeq and Firas (Yas). They were troublemakers, they give me headache, and they NEVER listen to what I say. But I still love them. Gila kan. Haha diorang ni sweet lagi2 Yas tu. Kuat jealous, mengada2 haha. Wanna know why? Wait for it....

Haha he gave this to me before he left. How sweet and comel is that?!!! Baru form 2 dah sweet macam ni. Kalau dah ada awek nanti macam mana lah kan haha adoi Yas :D Dah la kuat jeles. Kalau aku cakap aku pergi dating, mula lah dia jeles hahahahah aduhaiii
(I'm gonna keep this sampai bila2! Thank you Yas sayang..)

Sebenarnya I was not assigned to any team, sekadar jadi runner je. Maksudnya tolong2 gitu jela. Tapi on the third day, pihak pengurusan suruh tolong2 fasi yang lain. And abang Mil (guy on the right) choose me to help him sebab aku rapat dengan Yas haha pebenda la abang Mil ni

So here's my group. Group 6 (The Royal Victory) dengan taglinenya, 'No win, No yeay!' Hahahahhaa ngarut je diorang ni adui tapi takpelah. Akak sayang je group akak ni haha.

Okay next are these guys yang selalu buli aku. Budak lelaki group 3 (Rhinox). Paling suka bergaduh dengan diorang ni sebab diorang suka melayan haha lagi2 leader diorang yang baju merah tu huhu. My second most fav group after my own group la of course hehe. Sayang budak2 ni weh!

Right after the faci's performance for Malam Kebudayaan! I had so much fun with you guys. Tak tipu!!! Natrah siap menangis2 lagi masa nyanyi huhu

With all the facis! Masani dah tak awkward dah haha. Okay they are all younger than me tapi perangai lebih kurang je haha

Fav girlsssssss :DDD



Last but not least, I present you budak yang paling hensem tapi kuat nyakat orang. Paling suka bagi pickup line. Dari zaman KRB 2014 lagi weh. 

Him: Akak, kalau saya taknak masuk dewan boleh tak?                               
Me: Eh mana boleh. Apasal taknak masuk?                                              
Him: Sebab saya nak masuk dalam hati akak je.                                           
Me: Akak tumbuk kau kang hahahaha                                                      

Him: Akak nak tanya sikit boleh tak?                                                          
Me: Nak tanya apa? Jangan tanya soalan pelik2 eh akak pukul kau kang
Him: Kem kita ni kat zon apa ek?                                                                
Me: Zon tengah kot kalau tak silap akak.                                                 
Him: Tapi saya dekat zon hati akak.                                                             
Me:                                                                                                           
Me:                                                                                                           
Me: Kau memang nak kena pukul ke? Hahahahha                                  
                        
Nampak tak permainan dia? 

Huhu okay la thats all for now. Takde mood sangat nak menaip. Time free memang selalu takde mood. Kau tunggu time aku busy nanti, haaa mood aku datang lerrr kui kui. 

Okay have a great Ramadhan and Aidilfitri korang! Maaf zahir batin!

Assalamualaikum WBT :)







0 budak comell: