Saturday, November 12, 2016

Bersangka Baik

Assalamualaikum WBT semua!

Kadang2 Tuhan jauhkan kita dari orang yang kita sayang tu sebab nak tolong kita... Nak jaga kita... Nak temukan kita dengan orang yang lagi baik.... Nak kita lebihkan Allah dari semuanya....

Sentiasalah bersangka baik dengan Allah sebab Allah tahu apa yang kita tak tahu.

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah: 216)
Aku pernah share sikit pasal ayat ni dekat http://littlegirlendlessrants.blogspot.com/2015/07/5-ayat-favorite-dalam-al-quran.html sebab ayat ni best and sangat dekat dengan diri aku sendiri. Kalau rajin, bacalah. Semoga bermanfaat :)

Oh post ni dah lama nak publish tapi tergantung. Ini zaman tengah putus cinta dulu ni haha. Dulu adalah rasa kenapa Allah jauhkan aku dengan orang yang aku sayang ni... Time tu tengah sedih so memang tak ingat apa2 dah astaghfirullah :( Tapi now dah boleh berfikir dengan rasional eceh. Semua benda jadi ada sebab. And sometimes it takes time to see the hikmah. Be patient :) Allah always loves you!

Hihi. Oh lupa nak cakap. I'm back!

Assalamualaikum :)





0 budak comell: